Nexia Romania: Sfarsitul anului va aduce un al doilea val de falimente - stiri romania libera -














Economia romaneasca se va confrunta la finele anului cu un al doilea val de falimente, care nu va exclude si iesirea de pe piata a companiilor multinationale, au declarat oficialii Nexia Romania.

Reprezentantii Nexia au explicat ca la sfarsitul anului numarul de falimente va creste comparativ cu situatia din prezent, iar domeniile cel mai grav afectate vor fi constructiile, real-estate-ul si, nu in ultimul rand, IT-ul.

Numarul falimentelor va creste la finele anului in curs pentru ca tot atunci este asteptata si finalizarea multora dintre procesele de falimente care se deruleaza in prezent in instante.

De asemenea, Nexia cere eliminarea impozitului forfetar, o alta cauza a cresterii numarului de falimente. „Impactul semnificativ nu va fi la 6 luni, ci la finele anului, cand va mai fi un val de falimente sau de intrare in regim derogatoriu al companiilor”, adauga Dinu Petre, avocat partener in cadrul Cunescu, Balciu si Asociatii.

Reprezentantii companiei de audit si consultanta au aratat ca pana acum 100.000 de companii si-au anuntat falimentul, potrivit datelor Registrului Comertului, iar in zona persoanelor fizice autorizate a avut loc o crestere cu 20-30% a celor nevoiti sa iasa de pe piata.

sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 14:36 by Dl. Calin and filed under , , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov