Cat castiga Apple la fiecare iPhone vandut? - stiri romania libera -




Noul iPhone 3GS creat de Apple implica costuri de productie de doar 178,96 dolari, arata compania de cercetare iSuppli, potrivit TGDaily.

Pentru fabricarea terminaluluiiPhone 3GS, compania producatoare Apple plateste cu doar 3% mai mult decat pentru modelul anterior, cu un cost total de 172,46 dolari, la care se mai adauga cheltuielile de productie in valoare de 6,50 dolari, a anuntat compania de cercetare.

Operatorul american de telefonie mobila AT&T vinde un smartphone la un pret redus de 199 dolari, dar specialistii din industrie sustin ca AT&T si alti operatori de telefonie mobila percep un pret de 600 dolari per telefon, ceea ce inseamna un profit de aproximativ 420 dolari per telefon vandut. De exemplu, in Marea Britanie, operatorul de telefonie mobila O2 vinde un iPhone 3GS cu memorie de 16GB, la un pret de 719,85 dolari.

“Pretul actual al unui telefon platit de furnizorul de servicii este destul de mare”, a declarat Andrew Rassweiler, analist iSuppli. “Acest lucru reflecta practica industriei de wireless de a reduce costul telefonului mobil pentru a obtine profit din abonamentele platite de consumatori”.

Apple a anuntat ca a vandutmai mult de un milion de terminale din noua generatie de iPhone 3G S

Anul trecut, iSuppli a calculat ca iPhone 3G costa cu aproximativ patru dolari mai putin pentru a fi produs fata de modelul anterior.

"Din punctul de vedere al componentelor si constructiei, este un pont bun al asemanarii dintre modelul 3G si 3GS”, a adaugat Rassweiler. “Prin optimizarea costurilor pentru materiale si prin beneficierea de avantajele scaderii preturilor din piata de componente electronice, Apple poate oferi un produs mult mai performant, cu o memorie mai mare si mai multe caracteristici la o crestere usoara a costurilor pentru materiale si a costurilor de fabricare”, a adaugat analistul.


sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 13:13 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov