ING Bank se retrage din Prima Casa - stiri romania libera -



In urma analizei Conventiei de Garantare pentru programul „Prima Casa”, primite de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), ING Bank Romania a ales sa nu mai participe la proiectul propus de Guvern, insa va lansa un produs de creditare similar celor oferite prin acest program, pentru care va practica dobanzi comparabile.

"Noul produs se va acorda extrem de rapid. Imobilul achizitionat poate fi orice casa in care clientul doreste sa locuiasca, nu neaparat prima sa casa. Aceasta oferta de creditare sustine initiativa si efortul notabil al Guvernului pentru revigorarea sectorului imobiliar” , a declarat directorul diviziei de retail a bancii, Albert Roggemans.

Bancherii invoca faptul ca procedura de acordare a garantiei presupune o administrare speciala de catre banca, generand astfel costuri suplimentare ce nu sunt in concordanta cu modelul de distributie al ING Bank.

Oferta ING Bank va fi lansata pe piata bancara romaneasca in vara acestui an.

In cadrul programului "Prima Casa", dobanzile practicate de banci sunt calculate, in cazul creditelor in euro, in functie de EURIBOR la 3 luni, la care se adauga o marja de maximum 4%, iar pentru imprumuturile in lei, in functie de ROBOR la 3 luni, la care se adauga o marja de cel mult 2,5%.

n cadrul programului guvernamental "Prima Casa" au depus initial oferte 20 de banci: BCR, BRD-SocGen, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Alpha Bank, Volksbank, Banca Transilvania, Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, Bank Leumi, ATEbank, Intesa Sanpaolo Bank, Credit Europe Bank, OTP Bank, Unicredit Tiriac Bank, ING Bank, Emporiki, Millennium Bank si Garanti Bank, multe dintre ele semnand deja conventia cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Plafonul impus de guvern pentru creditele date prin "Prima Casa" este de un miliard euro.

Premierul Emil Boc s-a intalnit cu reprezentantii bancilor care nu au semnat conventii cu FNGCIMM, pentru a clarifica o serie de prevederi ale documentului legislativ initial.

sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 14:41 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov