Rezultatele privind materialele folosite la Millennium Business Center, gata pe 15 august - stiri romania libera -

Inspectorul general de stat in cadrul ISC, Adrian Balaban, a declarat ca testele privind rezistenta la foc a materialelor de constructii folosite la cladirea de birouri Milennium Business Center vor fi gata pe 15 august.

"Pe 15 august vom avea rezultatele de la pompieri privind rezistenta la foc a materialelor folosite la constructia cladirii de birouri Milennium Business Center. In principiu, peretii cladirii au fost rezistenti la foc, iar panourile publicitare de pe exteriorul cladirii nu au fost autorizate", a declarat oficialul din cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), Adrian Balaban, potrivit NewsIn.

Rezultatele preliminare ale anchetei indicau ca posibila cauza a incendiului de la Millennium Business Center un scurtcircuit la unul dintre panourile publicitare montate pe exteriorul cladirii. Reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) au declarat dupa stingerea incendiului ca focul nu a afectat structura de rezistenta a cladirii, ci doar invelitoarea cladirii. Acesta a precizat ca intreaga strategie impotriva incendiilor a cladirii a pornit de la ipoteza ca focul va porni din interior si nu din exteriorul cladirii.

Cladirea de birouri Millennium Business Center, afectata de un incendiu izbucnit in urma cu o luna a fost evaluata de fondul de investitii DEGI, care o detine, la circa 55 de milioane de euro. Cladirea este asigurata de American International Group (AIG) Germania.

Incendiul de la cladirea Millenium Business Center, situata langa Biserica Armeneasca din Capitala, a izbucnit cu putin inainte de miezul noptii de 26 iunie vineri si a cuprins mai multe etaje ale cladirii, fiind stins de pompieri dupa aproape trei ore de lupta cu flacarile.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) au declarat ca pompierii ar fi stins mai repede incendiul de la Millenium Business Center daca administratorul cladirii ar fi permis, in aprilie, simularea unei situatii de urgenta, care i-ar fi ajutat pe pompieri sa gasesca mai repede hidrantii.

Cladirea in care a izbucnit incendiul, Millennium Business Center, situata langa Biserica Armeneasca, la intersectia strazii Armand Calinescu cu bulevardul Carol, este cotata drept cea mai inalta constructie pe structura de otel din Romania. Millenium Business Center are peste 72 de metri inaltime.

Cladirea a fost data in folosinta in toamna anului 2006. Constructia cladirii s-a aflat in mijlocul unui scandal de presa, dupa ce reprezentantii Bisericii Armeneasca au protestat in mod repetat, aratand ca integritatea lacasului de cult era amenintata de anvergura proiectului.

sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 15:47 by Dl. Calin and filed under , , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov