Brent Valmar, APIA: Piata auto din Romania, mai mica cu 10.000 de masini decat in realitate - stiri romania libera -

Piata de autoturisme noi din Romania a scazut cu 58% in primele sase luni, fata de declinul anuntat de APIA de 51%, pentru ca o parte din companiile auto au exportat masini insa acestea s-au inregistrat ca fiind vandute pe plan local, a declarat Brent Valmar, vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

“Piata europeana este o piata libera, in interiorul acesteia se pot vinde masini fara nici un fel de restrictie. Romania s-a confruntat cu situatia ca avea foarte multe masini pe stoc, iar in Germania cererea era foarte mare asa ca masinile s-au dus in aceasta directie. Se pot compara datele APIA cu volumele de masini inmatriculate la Politie, iar diferenta este data de masinile care au fost exportate. Estimativ 10.000 de autoturisme noi au ajuns in alte tari”, a precizat Valmar, la evenimentul de lansare al noului Polo in Romania.

Potrivit oficialului APIA, “principala problema a exportului de masini noi este ca unele autoturisme isi pot pierde urma, iar statisticile se pot incurca la nivel european. O alta problema este scaderea valorilor reziduale, cei care au finantat au o problema cu valorile contabile, iar pe de alta parte scade increderea consumatorului in obiect”.

Comparand datele APIA si inmatricularile auto la politie diferente de unitati apar la marcile Hyundai, Mercedes, Ford, Kia.

APIA vrea ca pe viitor sa foloseasca datele politiei pentu a putea estima mai bine volumul de masini noi vandute in Romania.

“In prezent datele politiei nu ne ajuta foarte mult, insa pe viitor daca datele politiei vor avea o alta structura, vor fi detaliate pe categorii asemanator rapoarelor APIA, ne vom folosi de acestea”, a mai spus Valmar.

Rezultatele pe primele 6 luni confirma prognozele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), piata de masini noi va ajunge anul acesta la nivelul din 2003, aproximativ 140.000 de autovehicule vandute.

Pe segmente, la sase luni s-a inregistrat o scadere de 51,3% la autoturisme pana la 70.610 unitati fata de 144.935 in 2008.

sursa:www.wall-street.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 15:58 by Dl. Calin and filed under , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov