Basescu: Combinatul Oltchim isi va relua activitatea la intreaga capacitate in noiembrie - stiri romania libera -

Basescu a spus ca scopul vizitei sale la combinat de produse chimice din Rm. Valcea a fost acela de a verifica daca exista diferente intre demersurile Guvernului, in ce priveste salvarea companiei, si realitate.

"Se pare ca suntem pe un drum bun. Cu preluarea Arpechim de catre Oltchim suntem la stadiul la care trebuie angajat creditul de 62 de milioane de euro de la banci. Mai e faza cealalta, care este deja transmisa la Bruxelles, de transformare a datoriilor catre AVAS in actiuni. Si aici, de asemenea, lucrurile merg pe drumul cel bun", a spus presedintele.

Seful statului i-a asigurat pe salariatii companiei ca, in mod cert, Oltchim Rm. Valcea va functiona. "Plec cu impresia ca exista speranta la oameni, ca acest combinat va supravietui crizei si dificultatilor si le pun ca speranta le este indreptatita", a adaugat presedintele.

In cursul acestei luni, premierul Emil Boc a facut doua vizite la SC Oltchim SA, rezultatul fiind ca Executivul a decis conversia in actiuni a datoriilor combinatului fata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), insumand 134 milioane euro. De asemenea, au fost demarate procedurile de garantare in proportie de 80% a unui credit de peste 300 milioane euro al companiei. La ora actuala, Guvernul asteapta raspunsul Comisiei Europene fata de aceste masuri.

Preluarea de catre Oltchim a Arpechim, de la Petrom, urmeaza sa asigure companiei etilena si propilena si sa mentina locurile de munca a celor 3.429 de salariati. In prezent, din cauza lipsei materiilor prime, Oltchim functioneaza cu 30% din capacitate, in conditii de nerentabilitate.

sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 11:52 by Dl. Calin and filed under , , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov