Profitul Petrom Aviation a scazut de 2,2 ori in primul semestru - stiri romania libera -

Distribuitorul de combustibili Petrom Aviation Otopeni (ROFU) a obtinut un profit net de 553.200 lei in primele sase luni ale acestui an, in scadere de 2,2 ori fata de rezultatul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul comprimarii afacerilor cu 25%, a informat compania, scrie NewsIn.

In primul semestru al anului trecut, Petrom Aviation afisase un profit net de 1,25 milioane lei. Afacerile companiei s-au diminuat la 84,17 milioane lei (19,9 milioane euro), in intervalul ianuarie-iunie 2009, cu 25% sub nivelul din acelasi interval al anului trecut, de 112,82 milioane lei.

Petrom Aviation Otopeni (ROFU) isi va majora capitalul social cu aproape 7 milioane lei in perioada urmatoare, pana la 25,5 milioane lei, pentru realizarea de investitii, dupa ce Petrom, actionarul majoritar, a subscris aproape in totalitate actiunile emise in acest sens.Astfel, in cea de-a doua etapa a majorarii capitalului Petrom Aviation, actionarul majoritar a subscris actiunile ramase nesubscrise de ceilalti detinatori in prima etapa. Din suma de 6,98 milioane lei, adusa de actionari pentru majorarea capitalului, 6,97 milioane lei reprezinta aportul Petrom.

Achizitionand actiunile pe care ceilalti participanti la majorare nu le-au mai subscris, Petrom si-a consolidat detinerea in cadrul Petrom Aviation, de la 93,14%, pana la 95%.

Petrom Aviation are ca activitate comertul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi si gazosi, iar actiunile sale se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq. Compania are o capitalizare de 27,8 milioane lei (6,58 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,15 lei, stabilita in sedinta bursiera din 23 iunie.

sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 18:47 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov