Entuziasm pe bursele americane - stiri romania libera -

Bursele americane au incheiat sedinta de ieri in urcare, in contextul in care indicele Dow Jones a depasit pragul de 9.000 de puncte pentru prima oara din ianuarie 2009, in ciuda cresterii numarului somerilor, scrie Reuters.

Cresterile vin in contextul in care cererile initiale pentru ajutor de somaj au urcat cu 30.000, la o rata ajustata sezonier de 554.000 in saptamana incheiata in 18 iulie, conform datelor publicate de Departamentul Muncii.

Numarul cererilor continue a scazut cu 88.000, la 6,225 milioane in saptamana incheiata in 11 iulie, potrivit NewsInCererile pentru ajutor de somaj au o evolutie fluctuanta in iunie si iulie, cand producatorii auto suspenda productia. General Motors Co. si Chrysler LLC au oprit productia mai devreme in 2009, din cauza procedurilor de faliment.

Totusi, Ford Motor Co a afisat un profit net de 2,3 miliarde dolari in al doilea trimestru, datorita masurilor de restructurare a datoriilor, in contextul in care industria auto a fost devastata de criza economica globala.

Decizia de a nu cere sprijin din partea statului a ajutat grupul sa inregistreze o scadere mai mica a vanzarilor, comparativ cu rivalii General Motors Co. si Chrysler Group LLC, in timp de directorul executiv al Ford, Alan Mulally, se confrunta cu cele mai dure conditii din industria auto, de la inceputul anilor '80.

sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 20:18 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov