Gazprom propune introducerea de taxe pentru importurile de gaze in Rusia - stiri romania libera -



















Directorul executiv al monopolului rusesc al gazelor naturale, Gazprom, i-a spus premierului Vladimir Putin ca se opune propunerii de majorare a taxei pentru extractiile de gaze naturale, sugerand in schimb introducerea unor tarife pentru importuri, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Rusia se confrunta cu cel putin trei ani de deficit bugetar, si cauta noi surse de venituri, pentru a reface rezervele tarii, diminuate de prima recesiune din ultimul deceniu.

Ministerul de finante a anuntat vineri ca majorarea tarifelor pentru exporturile de gaze naturale ar putea aduce statului inca 53 miliarde ruble (1,71 miliarde dolari), in timp ce majorarea taxei pentru extractii ar adauga alte 7 miliarde ruble. "Nu cred ca aceste propuneri sunt justificate in acest moment", i-a spus directorul executiv Gazprom, Alexei Miller, premierului Putin, potrivit unor minute publicate pe pagina de internet a guvernului.

"Cred ca este indicat sa analizam posibilitatea introducerii unor taxe de import pentru gazele naturale cumparate de Gazprom din strainatate. Acesta ar putea fi o sursa suplimentara de venit pentru bugetul federal", a spus Miller.

Putin a replicat ca tarifele pentru importuri "nu sunt numai o problema economica". "Vom reveni mai tarziu asupra acestui aspect", a spus Putin.

In contextul in care lumea se confrunta cu cea mai grava criza economica de la marea criza, unele tari au apelat din ce in ce mai mult la masuri protectioniste, pentru a ajuta economiile interne.

Intrunirea vine la o zi dupa ce Putin s-a intalnit cu magnatii industriei siderurgice din Rusia si a cerut ajutarea sectorului, prin stimularea cererii si prin incercarea de a combate protectionismul din alte tari.

Miller a spus ca Gazprom cumpara deja 90% din conducte de la producatori din Rusia.

sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 18:27 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov