Cate banci folosesc romanii?

Majoritatea clientilor bancari prefera sa isi aleaga o institutie de credit si sa lucreze numai cu aceasta, dar, in cazuri speciale accepta sa utilizeze serviciile chiar de la doua sau mai multe banci.

Motivatia acestui lucru este ca, de cele mai mult ori, clientii se obisnuiesc cu serviciile unei banci si le este dificil sa isi schimbe banca principala sau li se pare prea complicat sa apeleze la mai multe institutii.

Astfel, 64% dintre clientii bancilor lucreaza cu o singura institutie de credit, potrivit unui studiu realizat de TNS CSOP referitor la reputatia bancilor. Studiul a fost realizat pentru 2.268 de clienti bancari si reflecta numarul de banci utilizate de acestia in ultimele doua sau trei luni.

Totusi, aproximativ o treime din clientii ce au participat la studiul realizat de TNS CSOP au apelat in ultimele luni la doua sau mai multe banci.

Dintre principalele banci de pe piata locala, ING Bank Romania inregistreaza cea mai mare duplicare din acest punct de vedere, circa 53% dintre clientii sai apeland la serviciile altor banci. La polul opus se afla CEC Bank la care doar 27% dintre clientii sai apeleaza si la alte institutii de credit.

De asemenea, 6,9% dintre persoanele ce au participat la acest studiu utilizeaza serviciile oferite de trei sau mai multe banci.

sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro

Posted on 20:22 by Dl. Calin and filed under , , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov