Ce joburi gaseste un absolvent care n-a lucrat o ora in viata lui

Tinerii absolventi de facultate si fara experienta isi cauta cu disperare un loc de munca in domeniul in care au finalizat studiile.

Insa, fata de anii trecuti, oferta de joburi s-a redus considerabil, iar companiile care mai fac angajari in perioada de criza cauta personal cu experienta.

In aceste conditii, absolventii au doua variante: sa aplice pentru ajutorul de somaj de 300 de lei, sau sa-si incerce norocul in alte domenii, unde nu li se cere experienta.

Cei fara experienta pot opta pentru posturi in marketing sau call-center-uri sau in domeniul serviciilor de televiziune digitala. In ultimul timp am primit si solicitari pentru vanzari door-to-door. Acum si serviciile bancare se vand asa. Pentru aceste locuri de munca nu e nevoie de un om cu experienta.

In medie, salariile sunt de 300 de euro pe luna, fara nici un alt bonus", a declarat, pentru Gandul, Corina Diaconu, managing partner la ABC Human Capital.

Specialistii din resurse umane spun ca cei care au lucrat inca din timpul facultatii vor avea un atu in plus la interviul de angajare.

Mariana Nedelcu, scretar de stat in cadrul Ministerului Muncii, spune ca absolventii ar trebui sa fie mai flexibili pentru a se putea adapta la piata fosrtei de munca si sa apeleze la reconversia profesionala, chiar daca au o diploma in alt domeniu.

sursa:www.bloombiz.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 12:05 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov