Contraceptivele pot aduce moartea?

Institutul elvetian Swissmedic a deschis o ancheta dupa decesul unei tinere in urma unei embolii pulmonare care ar fi putut fi produsa de pilulele contraceptive Yaz, produse de grupul farmaceutic Bayer, informeaza AFP.

In acest caz a fost demarata si o ancheta judiciara, potrivit unui comunicat remis de compania Bayer, care precizeaza ca nu poate face inca niciun comentariu cu privire la decesul elvetiencei, informeaza NewsIn.

Tanara, care a decedat la jumatatea lunii septembrie, incepuse sa ia pilulele contraceptive cu zece luni inaintea decesului, precizeaza Swissmedic, intr-un comunicat publicat pe site-ul institutului. Daca legatura intre moartea tinerei si pilulele Yaz va fi confirmata, acesta ar fi primul deces in Elvetia cauzat de aceste pilule, potrivit purtatorului de cuvant al Swissmedic, Joachim Gross.

"Trombozele si emboliile sunt complicatii rare, dar cunoscute in raport cu hormonii sexuali feminini, spre exemplu cu pilulele contraceptive", se arata in comunicatul Bayer.

Pilula contraceptiva Yaz, lansata in SUA in 2006, a ajuns in mai 2008 pe piata Uniunii Europene si in septembrie 2008 pe piata elvetiana.

Yasmin, o alta pilula contraceptiva produsa de Bayer, cu caracteristici apropiate de Yaz, a fost suspectata la inceputul anului 2009, cand o tanara a stat timp de trei luni in coma artificiala in urma unei embolii pulmonare. Atunci, Swissmedic a decis ca este nevoie de o evaluare a tuturor pilulelor contraceptive, rezultatele acesteia urmand sa fie disponibile la sfarsitul lunii octombrie. Chiar daca nu s-a dovedit atunci ca embolia de care a suferit tanara la inceputul anului a fost legata de pilulele produse de Bayer, compania a platit aproximativ 130.000 de euro pentru recuperarea pacientei, dupa iesirea din coma.

Yaz si Yasmin sunt pilule contraceptive cu dozaj slab, care au doua substante active principale - ethinylestradiol, un estrogen foarte des folosit in contraceptivele orale, si drospirenon, un gestagen sintetic apropiat de hormonii naturali continut de pilulele din generatia precedenta, potrivit Bayer.

sursa:www.9am.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 16:19 by Dl. Calin and filed under | 1 Comments »

1 comentarii:

Cezar spunea... @ 27 septembrie 2009 la 02:48

Foarte adevărat ! Metodele artificiale de contracepţie pot fi şi avortive şi pot ucide şi femeia. Am studii în domeniu (licenţa în bioetică şi alte studii).

Recomand blogurile de mai jos. Intraţi, vizionaţi, citiţi şi daţi-le mai departe, să se afle adevărul despre mijloacele artificiale de contracepţie, adevăr ascuns din interese de comercializare a lor.

http://www.augustincezar.blogspot.com/

Acest blog conţine: Argumente ştiinţifice şi religioase că omul este om din clipa concepţiei. Noile legi prin care se acordă indemnizaţie mamelor mamelor eleve şi studente. Adrese, numere de telefon şi site-uri ale unor asociaţii care oferă ajutor material, consiliere şi soluţii alternative pentru a nu face avort. Mărturii publice ale unor femei care au făcut avort. Mărturii ale unor femei care nu au făcut avort. Consecinţe fizice şi emoţionale ale avortului asupra femeii. Mărturii ale unor medici care au renunţat să facă avorturi. Legături cu multe alte site-uri asemănătoare. Argumente că multe dintre metodele aşa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente că toate metodele artificiale de contracepţie au consecinţe grave asupra sănătăţii şi sunt şi păcate, chiar dacă soţii ar avea motive care ar putea părea justificate pentru a le folosi. Când există un motiv justificat de a evita concepţia, există alternative sănătoase şi morale: metodele naturale de planificare familială bazate pe abstinenţa în perioada fertilă a ciclului. Metodele naturale nu sunt dăunătoare sănătăţii şi numai aceste metode naturale nu sunt păcate dacă se recurge la ele după căsătorie şi din motive justificate. Dacă se recurge la aceste metode fară un motiv justificat, atunci devin păcate şi aceste metode naturale.

Puteţi intra şi pe blogul următor:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/

Acest blog conţine: înregistrări video cu miracole ; videoclipuri ; legături cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conţin şi posturi TV on-line şi posturi de radio); cărţi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.

Vă rog intraţi pe bloguri şi trimiteţi-le mai departe, ca să folosească şi altora.

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov