Cum arată primul complex studenţesc privat din România

Studenţii bucureşteni se pot muta în cartierul Militari în camere mobilate, utilate, cu acces la piscină, fitness şi terenuri de tenis. Chiria pleacă de la 80 de euro de persoană pe lună. Ansamblul a fost construit de o companie românească.

Genesis Development inaugurează astăzi primul complex studenţesc privat din România, West Gates Studios, în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro. Potrivit lui Rob Stewart, preşedintele Genesis Development, Bucureştiul atrage an de an cel mai mare număr de studenţi din România şi mulţi dintre aceştia decid să rămână în Capitală pentru începutul carierei. "Aceasta a fost şi motivaţia pentru dezvoltarea acestui proiect", completează Stewart.

West Gates Studios este amplasat în cartierul Miliatari, iar astăzi a fost inaugurată prima fază, care a necesitat o investiţie de 20 - 22 milioane de euro, sumă care include şi valoarea terenului. Prima parte a proiectului dispune de o clădire cu 375 de garsoniere şi apartamente cu două camere (54 de garsoniere de 25 mp, 310 garsoniere de 35 mp şi 11 apartamente cu două camere de 70 mp), complet utilate şi mobilate.

Alte două cladiri, parte a cele de-a doua faze, totalizând 600 de garsoniere sunt în fază de construcţie şi vor fi livrate până la mijlocul anului viitor.

Potrivit dezvoltatorului, toate locuinţele sunt destinate exclusiv închirerii.

Preţuri de la 80 de euro

 West Gates Studios dispune de locuinţe total mobilate şi utilate. Pe lângă aceasta, complexul include o zonă de sport (West Gate Club), o piscină acoperită, terenuri de baschet, terenuri de tenis, spa, fitness, biliard şi patinoar pentru perioada iernii. De asemenea, complexul dispune şi de o zonă comercială cu supermarket, restaurant, cafe-bar, curăţătorie, spălătorie, agenţie de voiaj şi centru medical.

Pe lângă aceste avantaje, preţurile sunt şi ele atractive. Astfel, în funcţie de suprafaţa locuinţei, precum şi de avansul plătit la închiriere, preţul porneşte de la 80 de euro/ persoană/ lună, fără întreţinerea lunară. Cele mai mari preţuri pot ajunge la 273 de euro.

Astfel, în cazul unei gasoniere de 25 de mp, la plata pe 12 luni, preţul lunar pentru o persoană este de 80 de euro. Pentru plata la 9 luni, preţul urcă la 90 de euro lunar. La plata pentru 6 şi respecti v 3 luni în avans, chiria percepută este de 100 şi 120 de euro. Fără avans, preţul standard este de 120 de euro, pentru fiecare persoana, lunar.

"Cu cât creşte avansul plătit cu atât scade chiria lunară, ajungându-se la discounturi egale cu chiria pe patru luni", a declarat Rob Stewart.

200 de studenţi locuiesc deja la West Gate Studios

Potrivit preşedintelului Genesis, până în acest moment în cadrul West Gate Studios s-a ocupat 25%, ceea ce înseamnă aproximativ 94 de locuinţe. Astfel, în acest moment, în cadrul complexului locuiesc deja 198 de studenţi.

Cu toate acestea, chiar dacă fiecare locuinţă este proiectată pentru două persoane, se acceptă şi cazurile când un singur student poate închiria un întreg apartament. "Preţul plătit va fi însă tot pentru două persoane", a precizat Stewart.

Acesta a mai spus că până la finele anului Wast Gate Studios va fi închiriat integral.

sursa:www.capital.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 14:27 by Dl. Calin and filed under , , | 1 Comments »

1 comentarii:

Ciobi spunea... @ 19 septembrie 2009 la 04:40

alutare. E foarte interesant ce scrii tu aici. Daca e adevarat cred ca o sa caut sa ma mut si eu acolo. Multumesc.
Stiam de niste blocuri noi cu apartamente mobilate in zona Militari dar preturile incepeau de la 600 de euro in sus.

PS: Nu se inteleg titlurile posturilor din cauza scrisului.

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov