Hossu: Salariul minim va creste la 705 lei in 2010 si la 1.100 lei in 2015

Sindicatele au convenit cu guvernul ca salariul minim pe economie sa creasca la 705 lei in 2010 si la 1.100 lei in 2015, de la nivelul actual de 600 lei, iar coeficientul 1 sa fie egal cu salariul minim pe economie, a declarat, vineri seara, presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

"Venitul salariului minim pe economie este cel propus de Finante. S-a acceptat (un salariu minim pe economie de n.r.) 705 lei in 2010 si 1.100 lei in 2015. Salariul minim pe economie garantat in plata se stabileste prin HG si este unic pe tot teritoriul Romaniei", drept pentru care se aplica si de catre mediul privat, nu numai de catre cel public, a precizat Hossu citat de NewsIn.

Sindicatele cerusera initial ca saalriul minim pe economie valabil pentru 2010 sa creasca la 720 lei, dar patronatele au anuntat ca nu accepta mai mult de 650 lei.

Totodata, liderul Cartel Alfa a precizat ca veniturile actuale ale angajatilor din sistemul bugetar nu vor scadea in anul urmator, in conditiile in care exista un articol care prevede in mod expres ca sporurile care nu se regasesc in salariul de baza din proiectul de lege si in anexe vor fi compensate pana cand veniturile salariale vor ajunge la nivelul valorii de incadrare pe coeficient.

"Deci, venitul salarial nu va scadea in niciun domeniu bugetar daca textul va fi preluat si depus la Parlament in forma agreata cu sindicatele", a adaugat Hossu.

Pogea: Legea este gata!

La randul sau, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, a declarat, la finalul negocierilor, ca spera ca actuala varianta a textului negociat cu sindicatele sa multumeasca o mare parte din angajatii din sistemul bugetar.

"Speram ca prin aceasta structura, toate categoriile de bugetari sa fie partial multumite. Legea unica de salarizare cred ca va aduce liniste in justitie, sanatate, invatamant si in randul functionarilor publici. Legea este gata!", a spus Pogea.

sursa:www.9am.ro
parteneri:www.reklama360.ro

Posted on 14:12 by Dl. Calin and filed under , , , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov