Idei prezidentiale: Politistii, recompensati cu 5% din vanzarea produselor confiscate

Presedintele Traian Basescu a discutat cu premierul Emil Boc si cu ministrii Internelor si Finantelor despre problemele politistilor, apreciind ca acestia ar trebui sa primesca 5% din valoarea obtinuta din revalorificarea produselor confiscate.

"Am primit sindicatul politistilor. Au unele probleme si eu cred ca unele dintre ele sunt de competenta Guvernului. O sa va enumar cateva. Spun ca nu li s-au platit orele suplimentare, lucru pe care il stiu, este evident, cel putin in momentul de fata. De la alegeri si cele cu armamentul de la Ciorogarla. S-au facut ore suplimentare foarte multe, care nu sunt platite nici acum. Problema celor care nu sunt din localitate si nu li se mai dau bani de chirie. Inteleg ca va pregatiti sa luati niste masuri, sa le inchiriati voi apartamente si sa-i duceti in localitatile unde au case. Ar fi o solutie partiala. Chestiunea schimbarilor arbitrare din functii este un alt subiect ", s-a adresat presedintele sefului Guvernului si ministrilor prezenti marti la Palatul Cotroceni.

Presedintele a sustinut una dintre ideile prezentate de politisti in cadrul intalnirii de la Cotroceni, si anume ca si acestia sa poata efectua confiscari si sa primeasca o parte din valoarea obtinuta din revalorificarea produselor confiscate, cum se intampla in cazul Garzii Financiare. "Mie mi se pare ca solicitarea lor este de bun simt si ar fi o masura care sa ne ajute intr-o perioada in care toti ne plangem de evaziune", si-a motivat seful statului optiunea.

Presedintele a propus ca astfel politistii sa primeasca 5% din banii obtinuti din vanzarea produselor confiscate.


Presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, ministrul de Interne Dan Nica si ministrul Finantelor Gheorghe Pogea s-au intalnit marti seara, la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre problemele reclamate de Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual din MAI.

Intalnirea de lucru cu membrii Cabinetului Boc are loc dupa ce saptamana trecuta seful statului i-a primit la Palatul Cotroceni pe sindicalistii de la SNPPC pe tema problemelor politistilor.

sursa:www.9am.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 12:23 by Dl. Calin and filed under , , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov