Posibila tranzactie gigant: Kraft vrea sa cumpere Cadbury

Gigantul american Kraft Foods a anuntat ca a facut o oferta de preluare a rivalului Cadbury, in valoare de 10,2 miliarde de lire sterline (16,7 mld. dolari), pe care producatorul britanic de ciocolata a refuzat-o, adaugand totodata ca analizeaza in continuare o posibila tranzactie.

“O posibila tranzactie ar intari pozitia Kraft Foods pe piata mondiala de dulciuri”, au anuntat oficialii companiei americane.

Cadbury plc, compania britanica infiintata acum mai bine de 150 de ani, este unul dintre cei mai importanti producatori de dulciuri din lume, cu un portofoliu care include numeroase marci de ciocolata, guma si bomboane. Compania are si cel mai mare sistem de distributie dintre toti producatorii mondiali de dulciuri. Printre marcile detinute se numara Cadbury, Hollywood, Bubbaloo, Stimorol si Halls.Kraft Foods este prezent si in Romania, fiind cel mai mare jucator din piata ciocolatei.

Si Cadbury Schweppes este prezent si pe piata din Romania, dupa ce a cumparat, in 2007, controlul producatorului roman de ciocolata Kandia Excelent.

sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 11:25 by Dl. Calin and filed under , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov