Al doilea conducator al BVB, avizat de arbitrul pietei - ultimele stiri -




Calitatile profesionale si manageriale ale lui Alin Barbu m-au determinat sa fac aceasta propunere Consiliului Bursei, propunere care a fost agreata de membrii CB si aprobata de catre CNVM. Cred ca este cea mai buna alegere, contributia d-lui Barbu la dezvoltarea BVB fiind bine cunoscuta si apreciata", a declarat, pentru Wall-Street, Anca Dumitru, directorul general al BVB.


Conform reglementarilor in vigoare, operatorul de piata trebuie sa aiba doi conducatori.

Dan Paul , vicepresedintele BVB si presedintele Asociatiei Brokerilor, a explicat ca fostul director, Petra Alexandru, a iesit la pensie, fiind inlocuit de Alin Barbu.

"Este un angajat vechi al bursei, el a condus proiectele de implementare a sistemului de tranzactionare Arena, este presedinte la Casa de Compensare Bucuresti, deci o persoana activa in piata de capital, chiar daca nu este foarte cunoscut de publicul larg", a declarat Paul, pentru Wall-Street.

Alin Barbu activeaza din anul 1996 la Bursa de Valori Bucuresti in cadrul departamentelor IT si Dezvoltare Sistem, iar ulterior ca sef de departament si director. Din anul 1999 a condus proiectele de dezvoltare si implementare ale sistemului Arena - Automated Exchange Platform, platforma utilizata de Bursa de Valori, Depozitarul Central si Casa de Compensare Bucuresti.

De asemenea, conducerea BVB a prelungit mandatul directorului general,Anca Dumitru pentru o perioada nedeterminata.

Anca Dumitru preluase functia de director general interimar al BVB, pe o perioada de sase luni, dupa ce Stere Farmache a anuntat pe 18 decembrie 2008 ca renunta la atributiile executive, dar ramane presedintele al Bursei de la Bucuresti. Stere Farmache s-a aflat la conducerea BVB inca de la infiintarea acesteia, in 1995.

sursa:www.wall-street.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 12:04 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov