Apartamentele cu doua camere, cele mai solicitate la Targul Imobiliar Project Expo



Dezvoltatorii prezenti la Targul Imobiliar Project Expo, ce are loc la Palatul Copiilor din Capitala, au declarat ca exista o cerere in crestere pentru apartamentele cu doua camere, deoarece aceste oferte sunt mai avantajoase in cadrul Programului „Prima casa”.

Astfel, directorul general al Avangarde Imob House, Nicu Ganea, spune ca a crescut sesizabil cererea pentru apartamentele cu doua camere, intrucat tinerii care se hotarasc sa isi ia o locuinta aleg una mai aproape de zona in care locuiesc sau de serviciu. „In complexul rezidential pe care noi il dezvoltam, exista si apartamente cu 599 euro/metru patrat, inclusiv TVA, insa numai pentru acei clienti care platesc cash. Pentru primele 40 de apartamente vandute, parcarea e gratuita. Pentru celelalte apartamente, metrul patrat depaseste 750 euro cu tot cu TVA”, a declarat Nicu Ganea, citat de NewsIn.

Avangarde Imob House dezvolta proiectul imobiliar Avangarde Rezidential din cartierul bucurestean Drumul Taberei, de 12 blocuri, care cuprinde 400 de apartamente. Dintre acestea, aproape 40% au fost deja contractate. Primele 40 de apartamente vor fi date in folosinta in decembrie 2009.

De asemenea, directorul de vanzari din cadrul RPF Development, Adrian Achim, companie care dezvolta proiectul rezidential Vitan Residence din centrul Capitalei, spune ca cele mai cautate sunt apartamentele cu doua camere, intrucat sunt mai accesibile ca pret decat cele cu trei sau patru camere si ofera un spatiu suficient de mare unei familii tinere.

„Din cele 186 de apartamente, cat cuprinde complexul, mai sunt disponibile aproape 40, pentru care oferim un discount de pana la 10%. Astfel, un apartament de doua camere costa 89.000 euro, cu TVA inclus, pentru o suprafata utila de 60 mp”, a declarat pentru NewsIn Adrian Achim.

Vitan Residence, investitie demarata in 2007, se intinde pe un teren de 6.000 mp si cuprinde trei imobile. Proiectul este in curs de finalizare.

La randul sau, directorul general al Conimpex Company, Matei Vintila, compania care construieste ansamblul de locuinte Brancusi Residence din Bucuresti, spune ca cele mai vandute apartamente sunt cele cu doua camere, desi multi isi doresc si lociunte cu trei camere, dar nu isi permit.

„Un prieten mai tanar ca mine mi-a dat un pont, pe care l-am transformat in business. Astfel, oferta noastra consta in faptul ca, la cerere, transformam apartamentele cumparate cu doua camere in apartament cu trei camere, fara sa il coste nimic pe client. Bucataria este transformata in camera copilului, iar livingul este cu zece metri patrati mai mare decat la celelalte apartamente, tocmai pentru a muta aici o bucatarie in stil american”, a explicat pentru NewsIn Matei Vintila.

Directorul general al Conimpex Company a mai spus ca, in cadrul ansamblului Brancusi Residence, pretul unei locuinte este de 750-850 euro/mp, inclusiv TVA.

Brancusi Residence este alcatuit din sase blocuri cu 600 apartamente in total, avand o parcare de 1.000 locuri, cu trei nivele subterane si unul la suprafata. Proiectul se afla in apropierea ANL Brancusi.

Consultantul imobiliar Constantin Savulescu de la Neocasa considera ca cererea este mai ridicata pentru apartamentele cu doua camere, pentru ca oferta este mai avantajoasa in cadrul Programului „Prima casa”.

„Apartamentele din cadrul North Lane Residence costa 1.000 euro/mp, la care se adauga TVA 5%. Astfel, un apartament de 2 camere poate costa 74.000 euro, fara TVA de 5%, iar unul cu trei camere este 99.000 euro, plus TVA. Dar si la noi se poate aplica programul "Prima casa", daca cei care cumpara au un avans strans deja”, a declarat reprezentantul Neocasa, agentul exclusiv de vanzari pentru Conlux, dezvoltatorul proiectului imobiliar North Lane Residence din Baneasa.

North Lane Residence este format din doua blocuri, cu 100 de apartamente in total. 44 din apartamente sunt deja finalizate, iar restul, in curs de finalizare.

Totodata, reprezentantii Impact, companie care dezvolta complexul imobiliar Greenfield de la iesirea din Bucuresti, spun ca solicitarile pentru apartamentele cu doua camere vin mai ales din partea tinerilor casatoriti, dar fara copii, pentru care acest spatiu este suficient.

„Un metru patrat in complexul Greenfield costa 1.100 euro incluzand si TVA. Proiectul se afla chiar in Padurea Baneasa, clientii vor si liniste, si un pic de verdeata, si o zona rezidentiala si sa fie aproape de un loc de cumparaturi, de hipermarketuri. Oferta pe care noi le-o facem este ca au posibilitatea sa aleaga ca, pe suprafata cumparata, sa le construim un apartament fie cu doua, fie cu trei camere”, a declarat Forian Fugasin, director de PR la Impact.

Complexul Greenfield se intinde pe 64 hectare, langa Gradina Zoologica din Baneasa.

Si reprezentantii dezvoltatorului Domus Stil sunt de parere ca exista o cerere in crestere pentru apartamentele cu doua camere. „Clientii cer accesibilitate pentru a ajunge mai usor la locul de munca si in centru. Proiectul pe care noi il dezvoltam, Confort City, are 12 blocuri cu 1.680 de apartamente in total. Jumatate din ele sunt finalizate, iar peste 70% sunt deja vandute”, a declarat Bogdan Balasa, consultantul de vanzari al Domus Stil, dezvoltatorul Confort City din centrul Capitalei.

Targul imobiliar Project Expo din Bucuresti este dedicat programului "Prima Casa" si are loc in intervalul 17-19 iulie. La acest eveniment sunt prezenti 52 de dezvoltatori.

sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 21:11 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov