FMI va inrautati prognoza de contractie economica a Romaniei - stiri politice -
Fondul Monetar international va cobori prognoza privind contractia economiei Romaniei in 2009, de la nivelul de -4,1% agreat in martie, pentru ca, intre timp, "situatia s-a deteriorat", a spus vineri reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria, Tony Lybek, potrivit NewsIn.

La finalul misiunii (din august n.r.), cand vom avea mai multe informatii, vom face cele mai bune proiectii si estimari pentru restul anului 2009. Dar va fi o estimare mai scazuta decat cea de 4,1% din martie, pentru ca situatia s-a deteriorat", a spus Lybek.

El a evitat insa sa dea o cifra exacta, precizand doar ca la finalul misiuniiFMI, respectiv pe 10 august, vor fi prezentate datele finale privind perspectiva economica a Romaniei.

Miercuri, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat ca economia Romaniei s-ar putea contracta in acest an cu 6,5-7,1%, nivel mult peste cel luat in calcul de guvern la rectificarea bugetara, de 4%.

Presedintele Traian Basescu a declarat la Praga, tot miercuri, ca, dupa contractia economica de 6,2% din primul trimestru, nici in trimestrul al doilea, cel mai probabil, "nu va fi mai bine", dar si-a manifestat speranta ca in cel de-al treilea trimestru declinul economic va fi stopat.

Guvernul a preluat la momentul semnarii acordului cu FMI prognozele macroeconomice ale Fondului, ce prevedeau o contractie a produsului intern brut (PIB) al Romaniei cu aproximativ 4% in 2009.

Multi analisti au inrautatit in ultimele saptamani prognozele privind evolutia economiei romanesti din acest an.

Analistii ING se asteapta la o comprimare a economiei romanesti cu 7,1%, cei ai UniCredit prevad un declin de 5,2%, in timp ce analistii Raiffeisen estimeaza o scadere a PIB cu 6%.

sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 22:06 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov