Pietele imobiliare europene continua sa resimta efectele crizei



- Stiri politice - Pietele imobiliare europene vor continua sa resimta efectele crizei, redresarea stiuatiei fiind putin probabila pe termen scurt, insa semnele pozitive vor reveni gradual in urmatoarele 12 luni, apreciaza compania de consultanta imobiliara DTZ.

Exceptie fac pietele imobiliare din Paris si Madrid, care vor iesi cel mai repede din criza, urmand sa ajunga la valori corecte de tranzactionare pana la sfarsitul acestui an, informeaza Mediafax.

Insa, industria imobiliara din Europa continentala va continua sa fie marcata, pana anul viitor, de caderea puternica din 2008 si primul trimestru al lui 2009, reiese dintr-o analiza DTZ.

Volumul investitiilor si tranzactiilor imobiliare din Europa a scazut, in 2008, cu 52%, la 110 miliarde euro, de la 229 miliarde euro in anul anterior, declin care s-a prelungit si in primul trimestru al acestui an, cand cifra a atins un minim record de 10 miliarde euro, noteaza DTZ.

Totodata, fluxurile internationale de capital au coborat puternic in 2008, cu 59%, de la 119 miliarde euro la 49 miliarde euro, iar volumul de investitii atrase de Europa din alte parti ale lumii a coborat cu 76%.

In ceea ce priveste chiriile, DTZ anticipeaza ca piata va continua sa scada in acest an si in 2010, urmand sa revina pe o panta ascendenta in 2011 si 2010.
Veniturile din chirii vor cobori cu circa 20% in acest an si urmeaza sa se redreseze usor in 2010, cu un avans moderat, de o singura cifra.

sursa:www.bloombiz.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 16:10 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov