Andronescu nu le da manuale copiilor nevazatori

Ministrul invatamantului, Ecaterina Andronescu este somata de liberalul Alina Gorghiu sa isi ceara scuze de la copii nevazatori pe care ii priveaza de manuale Braille, singurele manuale cu ajutorul carora pot invata.

1000 de elevi nevazatori risca sa ramana fara manualele Braille de care au nevoie pentru a studia. Ministerul Educatiei i-a exclus de pe lista de cheltuieli pe copiii cu probleme de vedere. Mai mult decat atat, conducerea ministerului sustine ca responsabilitatea pentru tiparirea manualelor apartine exclusiv inspectoratelor scolare.

Astept, public, scuze din partea ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu! Astept apoi nu explicatii inutile si tardive, ci masuri rapide pentru intrarea in normalitate! Scuzele nu sunt fata de mine, ci fata de elevii nevazatori din Romania, cei care nu vor beneficia anul acesta de manualele Braille, singurele manuale cu ajutorul carora pot invata”, ii transmite Gorghiu ministrului prea ocupat pentru copii nevazatori.

Potrivit deputatului PNL aproximativ 1000 de elevi nevazatori asteapta, inca, manualele din partea ministerului, iar acesta paseaza problema in sarcina inspectoratelor scolare.

Este primul an cand Asociatia Nevazatorilor din Romania semnaleaza o astfel de incalcare a drepturilor nevazatorilor la studiu si tratament corect din partea autoritatilor. Este pentru prima data cand acesti copii sunt uitati sau, si mai rau, ignorati atunci cand se imparte bugetul invatamantului”, semnaleaza Alin Gorghiu.

Penelista o critica pe Andronescu pentru ca a taiat fondurile nevazotorilor, murdarind astfel si mai mult imaginea invatamantul romanesc.

Gorghiu o ameninta pe Ecaterina Andornescu cu va face apel la societatea civila si la sindicatele din educatie pentru rezolvarea problemei si de asemenea ii garanteaza acesteia ca va trebui sa dea explicatii pentru aceasta discriminare la tribuna Parlamentului.

sursa:www.9am.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 23:04 by Dl. Calin and filed under , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov