Magistratii castiga mai mult de un salariu minim in legea unica, dupa proteste

Guvernantii au decis sa majoreze coeficientii magistratilor in grila de salarizare a Legii unice pentru acestia, in functie de grade cresterea fiind intre 0,5 si 1, 3 salarii minime pe economie, potrivit ultimei variante de proiect.

Astfel, coeficientii pentru judecatorii cu grad de Inalta Curte de Casatie si Justitie s-au stabilit intre 7,1 si 9,6 salarii minime pe economie. Pentru un judecator de curte de apel sau un procuror de acelasi grad a crescut baza de calcul intre 6 si 8,15 salarii, ei castigand astfel un salariu minim pe economie fata de veche varianta discutata, marti, la Guvern, relateaza NewsIn.

In noua varianta, pentru un judecator de tribunal sau procuror de parchet de pe langa tribunal s-a stabilit un coeficient crescut fata de ultima varianta, intre 5,4 si 7,3 salarii minime. Un magistrat cu grad de judecatorie va putea obtine un coeficient intre 4 si 6,5, de asemenea majorat fata de ultima varianta. Un judecator sau procuror cu vechime de pana la 3 ani va avea un salariu calculat cu un coeficient intre 3 si 3,75 salarii minime.

Potrivit Wall-Street, coeficientii pentru sefii din justitie, respectiv pentru seful CSM, al instantei supreme si pentru procurorul general au ramas aceeasi, de 11,8. In cazul personalului auxiliar, un prim grefier, un grefier-sef sectie si un grefier-sef ar urma sa fie platiti dupa un coeficient de 4,8 salarii minime, la fel ca in vechea varianta de lege.

In penultima forma de proiect de lege, coeficientii pentru judecatorii cu grad de Inalta Curte de Casatie si Justitie erau intre 6,6 salarii si 9,6 salarii minime, in functie de vechime si grade. Un judecator cu grad de curte de apel urma sa fie platit dupa un coeficient cuprins intre 5 si 8,15, potrivit acestei variante de lege. In varianta rezultata dupa discutiile de luni seara, un judecator cu grad de tribunal sau tribunal specializat trebuia sa fie platit dupa un coeficient de salarizare cuprins intre 4,5 si 7,3, de la 4,6-7,5. Un judecator cu grad de judecatorie avea un coeficient intre 4 si 5,2 salarii minime.

sursa:www.9am.ro
parteneri:www.reklama360.ro

Posted on 23:13 by Dl. Calin and filed under , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov