Bilant "Prima Casa" la 3 luni: 1.756 de cereri aprobate si 753 de contracte semnate

Secretarul de stat din ministerul pentru IMM-uri, Maria Parcalabescu, a afirmat miercuri in fata senatorilor ca in programul "Prima Casa" au fost semnate 753 de contracte de finantare, Senatul urmand sa dea votul asupra OUG privind acest program pe 7 septembrie.

In cadrul dezbaterilor asupra Ordonantei de Urgenta care a initiat programul "Prima Casa", senatorul PSD, Daea Petre, l-a intrebat pe reprezentantul Guvernului, secretarul de stat din ministerul IMM-urilor Maria Parcalabescu care sunt rezultatele programului dupa 3 luni de la lansare. "Are deja 90 de zile de viata implinite maine ( joi, n.r.), cate dosare, cate case, cati beneficiari avem dupa acest timp?", a intrebat Daea.

"As putea spune ca numai dupa 3 luni proiectul s-a dovedit a fi un succes pentru ca avem 1.756 de cereri aprobate, in valoare totala de 75.615.000 (fara sa mentioneze moneda, n.r.) si sunt 753 de contracte de finantare semnate deja", a raspuns Parcalabescu, care a mai precizat ca sunt pana acum "68 de promisiuni de garantare, ceea ce inseamna ca avem si 68 de dosare pentru constructii viitoare".

Potrivit NewsIn, senatorii au adoptat un amendament propus de senatorii Cseke Attila (UDMR), Toni Grebla (PSD) si Iulian Urban (PDL) prin care se solicita ca cei care beneficiaza de programul Prima Casa sa nu detina vreo proprietate o locuinta "dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante", fata de forma initiala in care se cerea ca beneficiarii sa nu detina in proprietate o locuinta " la data intrarii in vigoare" a actului normativ. Votul final asupra proiectului de lege se va da pe 7 septembrie.

Premierul Emil Boc a anuntat, pe 28 august, ca zilnic se depun peste 100 de cereri pentru programul "Prima Casa" si ca se cauta solutii pentru grabirea procedurilor de aprobare a solicitarilor si incurajarea constructiei de la zero a caselor.

sursa:www.9am.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 14:52 by Dl. Calin and filed under , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov