Bugetarii intra in greva generala

Federatiile sindicale care ii reprezinta pe politisti, personalul sanitar, cadrele didactice si functionarii publici vor face greva generala pe 5 octombrie, din cauza nemultumirilor legate de proiectul Legii unice a salarizarii.

Potrivit liderilor de sindicat, la greva generala ar urma sa participe 800.000 de bugetari. Greva va fi precedata, pe 15 septembrie, de pichetarea Parlamentului.

"Scopul protestelor este stoparea Guvernului de a-si asuma raspunderea guvernamentala in fata Parlamentului si a Senatului pe prezentul proiect al legii cadru pe salarizarea unitara, renegocierea unei legi a salarizarii cadru unitare pentru toti salariatii din sectorul bugetar care sa tina cont de principiile pe care ni le-am asumat cu totii acum cateva luni, stoparea disponibilizarilor in sistemul patru si neacceptarea concediilor fortate fara plata in acest an", a explicat presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea.

Liderul FSLI a mai spus ca actiunile de protest vor continua printr-o serie de activitati revendicative ce vor culmina cu neparticiparea membrilor de sindicat la actiunile din perioada alegerilor. "Noi consideram ca pe data de 22 noiembrie sa solicitam colegilor nostri sa nu se implice in actiunile tehnice de la alegerile prezidentiale", a spus Cornea.

Asistenta medicala nu va fi afectata

Asistenta medicala nu va avea de suferit pe 5 octombrie, la greva generala urmand sa participe doar cadrele sanitare care vor fi libere in ziua respectiva si vor dori sa-si reprezinte colegii la protest, au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii Federatiei "Solidaritatea Sanitara". "Exista si posibilitatea schimbului de tura. Mai exact, in locul unui membru de sindicat care va face greva, va lucra colegul cu care face schimb", a precizat presedintele federatiei, Viorel Rotila.

Peste 120.000 de functionari publici nu vor munci pe 5 octombrie

Peste 120.000 de functionari publici afiliati SED Lex si SNFP vor participa la greva generala din 5 octombrie si circa 1.000 de reprezentanti ai celor doua federatii sindicale vor participa la protestul din data de 15 septembrie de la Parlament, au declarat joi, pentru NewsIn, liderii sindicali. "Functionarii publici se vor prezenta la serviciu pe 5 octombrie, dar nu vor munci", a anuntat presedintele Aliantei Sed Lex, Vasile Marica.

La randul sau, presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a declarat, pentru NewsIn, ca angajatii din 350 de institutii publice de control din tara "se vor alia protestelor anuntate pentru 5 octombrie". "Aproape 26.000 de functionari publici vor intra in greva japoneza pe 15 septembrie si vor inceta activitatea pe 5 octombrie, in semn de solidaritate cu restul functionarilor publici. In data de 15 octombrie vom intra in greva de avertisment, iar incepand cu 20 octombrie declansam greva generala", a spus Oprescu.

Ministrul Muncii, Marian Sarbu, si cel al Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, au fost convocati de premierul Emil Boc la Guvern, unde discuta la aceasta ora despre proiectul legii unitare de salarizare a bugetarilor, iar la ora 16:00 va avea loc, la Ministerul Muncii, o noua intalnire pe marginea aceastei legi, la care ar urma sa participe liderii federatiilor sindicale.

sursa:www.9am.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 17:37 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov