"Pentru Diversitate. Impotriva Discriminarii" la ONGFest

1 din 10 romani au declarat ca au fost discriminati sau hartuiti, intr-un interval de 12 luni, principalul criteriu fiind varsta. Pentru a lua masuri in acest sens Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si ONGFest vor fi gazdele celui de-al doilea eveniment national al campaniei Comisiei Europene, „Pentru Diversitate. Impotriva Discriminarii”

Comisia Europeana este Partener in cadrul ONGFest, cel mai mare eveniment al societatii civile romanesti, organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in perioada 11-13 septembrie in centrul vechi al Bucurestiului. Evenimentul isi propune sa contribuie la sporirea numarului de cetateni implicati activ in comunitate, la dezvoltarea spiritului asociativ si la cresterea gradului de implicare a asociatiilor si fundatiilor din Romania in societate.

In cadrul editiei de anul acesta, alaturi de Comisia Europeana si campania „Pentru Diversitate. Impotriva Discriminarii”, vor participa 200 de ONG-uri si companii. Pe langa partea expozitionala, prin intermediul careia fiecare organizatie participanta isi va prezenta programele si proiectele derulate, evenimentul va beneficia si de alte activitati special create pentru vizitatori: momente de teatru stradal, expozitii, spectacole, dezbateri si seminarii in teatrele si cafenelele din zona.

Duminica, 13 septembrie, Diana Oprea si Gabriela Szabo vor organiza o sesiune de CROS in Bucuresti, in parteneriat cu Asociatia Sport pentru viata. Fiecare zi din cadrul evenimentului va fi incheiata de concerte sustinute de artisti si trupe romanesti cunoscute, printre care se numara „Interzis”, „Vunk” si „Les elephants bizzares”.

La eveniment, ideea diversitatii si a combaterii discriminarii promovata si prin intermediul campaniei Comisiei Europene va fi subliniata prin prezentarea, de catre ONG-urile participante, a unor dansuri traditionale Rome, precum si a unor piese de teatru puse in scena de catre 12 actori cu probleme de sanatate mintala.

Parteneriatul dintre campania „Pentru Diversitate. Impotriva Discriminarii”, desfasurata de Comisia Europeana, si ONGFest organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile isi propune sa aduca in atentia romanilor faptul ca atitudinea participativa si proactiva este primul pas in identificarea si combaterea fenomenului discriminarii. Astfel, ONGFest demonstreaza ca ideea de diversitate poate fi exprimata in multiple forme si de sute de voci ale societatii civile, indiferent de gen, religie sau convingeri, handicap, varsta, orientare sexuala, rasa sau origine etnica.


Campania „Pentru Diversitate. Impotriva Discriminarii” se afla in plina desfasurare in toate cele 27 state membre ale Uniunii Europene. Initiata de Comisia Europeana, campania vizeaza informarea persoanelor cu privire la drepturile si obligatiile pe care le au in baza legislatiei paneuropene antidiscriminare. Campania va sustine, anul acesta, peste 55 de evenimente nationale desfasurate in intreaga Europa, in scopul sensibilizarii publicului cu privire la discriminare sub toate formele acesteia si al promovarii avantajelor diversitatii in cadrul colectivitatilor locale.

sursa:www.9am.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 17:33 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov