Care sunt cel mai bine platiti angajati?

Castigul salarial mediu net a crescut in iulie cu 0,8%, iar companiile aeriene din Romania si-au platit cel mai bine angajatii.

Astfel, salariatii din domeniul transporturilor aeriene ocupa prima pozitie in topul celor mai bine angajati, cu un salariu mediu net de 3.400 lei, in iulie.

Bancherii au ramas in continuare printre cei mai bine platiti angajati, si ocupa cea de-a doua pozitie in top, cu un salariu mediu de 3.351 lei.

Pe locul al treilea se afla angajatii care lucreaza in domeniul extractiei de petrol si gaze naturale, cu un salariu mediu net de 3.082 lei sau 733 euro.

Angajatii din hoteluri si restaurante au castigat in medie, 810 lei, potrivit INS, iar lucratorii din sectorul fabricarii de incaltaminte, au avut un salariu mediu de 824 lei, luna trecuta.

Cele mai mici salarii s-au platit, in iulie, in industria de prelucrare a lemnului, unde salariatii au avut un castig de 807 lei.

In iunie, castigul salarial mediu net crescuse cu 1,7% (23 lei) fata de luna mai, pana la 1.379 lei.

Datele Institutului Nationa de Statistica (INS) indica o imbunatatire a eficientei in sectorul industrial, in conditiile in care majorarile salariale au fost surclasate de cresterea productivitatii muncii in industrie, de 12,7% in perioada iunie 2008-iunie 2009.

Castigul salarial mediu brut a fost de 1.901 lei (451 euro) in a saptea luna din acest an, fiind cu 0,7% peste nivelul din luna precedenta.

Raportat la octombrie 1990, puterea de cumparare a castigului salarial mediu era cu 26,3% mai mare in iulie 2009, mai arata datele Statisticii.

In iulie au fost inregistrate cresteri ale castigului salarial mediu net de 17,5% in fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, precum si mariri intre 11% si 16% in extractia petrolului brut si a gazelor naturale, respectiv in activitatile de servicii anexe extractiei.

In schimb, unele activitati au raportat scaderi ale castigului salarial mediu net in iulie 2009 fata de luna anterioara, ca urmare a restrangerii activitatii sau a acordarii de sume din profitul net si premii ocazionale in luna precedenta.

Scaderi mai modeste, cuprinse intre 3% si 7%, au avut loc in fabricarea bauturilor, fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, tiparirea si reproducerea pe suporturi a inregistrarilor, invatamant, alte activitati industriale, activitati de editare, sanatate si asistenta sociala.

sursa:www.bloombiz.ro

parteneri:www.reklama360.ro

Posted on 18:26 by Dl. Calin and filed under , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov