Deloitte: Romania are 34 de firme in topul celor mai mari companii central-europene

Romania ocupa locul cinci in regiune in Top 500 Europa Centrala, cu 34 de companii, iar cifra de afaceri cumulata a celor mai mari companii romanesti a crescut cu aproape 28% la circa 39 miliarde de euro, la sfarsitul anului 2008, potrivit unui studiu Deloitte Romania.

Petrom, Rompetrol, Automobile Dacia, ArcelorMittal si MetroPotrivit ramani lideri de clasament in Romania, si impreuna cu celalalte 29 de companii care sunt luate in calcul la calcularea cifrei de afaceri a celor mai mari firme romanesti,consolideaza pozitia Romaniei in Top 500 Europa Centrala, precum se arata in studiul Deloitte Romania, noteaza Wall-Street.

De asemenea, Romania si-a consolidat prezenta in mediul de afaceri central-european, inregistrand o crestere a numarului de companii prezente in Topul Deloitte al celor mai mari 500 de companii din regiune (34 de companii, fata de 30 in 2008). Totodata, cifra de afaceri cumulata a celor mai mari companii romanesti a crescut cu aproape 28% la circa 39 miliarde de euro, conform datelor financiare disponibile la sfarsitul lui 2008.

„Romania ramane pe locul cinci ca nivel de reprezentare in Top 500 Europa Centrala. Fata de anul 2007, cand Deloitte a lansat acest proiect pe plan regional, numarul companiilor romanesti cu cifre de afaceri de peste un miliard de euro a crescut de la 9 la 14. Totodata, remarcam intrarea in clasamentul din acest an a doua companii cu actionariat romanesc. Aceste rezultate dovedesc ca mediul de afaceri local se maturizeaza si incepe sa isi exploateze potentialul”, spune presedintele Deloitte Romania, George Mucibabici.

Acesta a adaugat ca rezultatele din 2009 vor reflecta impactul crizei economice globale care s-a resimtit si in regiune incepand cu octombrie 2008.

Anticipam insa o prezenta semnificativa si in editia de anul viitor, tinand cont ca Romania este a doua mare piata din regiune. Speram ca firmele care opereaza in industrii in mod traditional mai rezistente in perioade de declin financiar si/sau cele care vor continua sa dea dovada de flexibilitate si inovatie in satisfacerea noilor nevoi de pe piata isi vor mentine pozitia in top sau vor continua sa urce”, a mai spus Mucibabici.

sursa:www.9am.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 13:20 by Dl. Calin and filed under , , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov