Functionarii publici pot lucra si in domeniul privat

Functionarii publici pot exercita functii si in domenii de activitate din sectorul privat, care nu au legatura "directa sau indirecta cu atributiile exercitate", prevede "Legea cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice" ce urmeaza a fi trimisa luni in Parlament.
"Functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului", se arata in forma finala a proiectului Legii unitare de salarizare rezultat in urma analizei facute sambata si duminica de reprezentantii guvernului cu cei ai FMI si ai Comisiei Europene.

Ultima forma a Legii unitare prevede un coeficient maxim de salarizare pentru functia de prefect de 7,4, iar pentru un secretar general de 7,2.

Documentul mai prevede ca salariul minim de incadrare pentru angajatii cu studii superioare care lucreaza in sectorul public este de 1,75 salarii minime, iar cel mai mic venit este echivalentul a 1,2 salarii minime.

Un secretar de judet, treapta I, respectiv al municipiului Bucuresti, are un coeficient in grila de 6,5, in timp ce un secretar de municipiu resedinta de judet cu peste 320.000 de locuitori si un secretar de sector echivalentul a 6,35 salarii minime.

Totodata, un secretar de primarie, treapta I de salarizare, al unui municipiu cu peste 320.000 de locuitori va castiga 6,2 salarii minime, in timp ce un secretar de oras intre 5,15 si 5,3 salarii minime. Un secretar de comuna, treapta I de salarizare, va avea un venit cuprins intre 4,9 si 5,1 salarii minime, in functie de numarul de locuitori ai localitatii.

"Functionarii publici care ocupa in conditiile legii functii publice de conducere de secretar al comunei si nu au absolvit studiile superioare juridice sau administrative beneficiaza de salariul de baza prevazut de prezenta lege diminuat cu 15%", se mai arata in Legea unitara de salarizare.

Totodata, un director general intr-o primarie va castiga maximum 5,4 salarii minime, in timp ce un sef de birou intre 4,55 si 4,55 salarii minime. Consilierii si inspectorii vor primi intre 1,8 si 3,6 salarii minime, in functie de treapta de salarizare si vechime, in timp ce un consilier debutant cu studii superioare va avea 1,75 salarii minime.

Cel mai mic salariu ii va reveni unui referent debutant cu studii medii, acesta avand un coeficient in grila de salarizare egal cu 1,2.

Pe de alta parte, managerii publici vor castiga in functie de grade intre 5 si 7 salarii minime pe economie.

sursa:www.bloombiz.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 11:53 by Dl. Calin and filed under , , , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov