Sindicalistii din educatie cer profesorilor sa nu intre la ore in prima zi de scoala

Urmeaza ca maine, profesorii sa stabileasca daca vor intra sau nu la ore, a declarat secretarul general al FEN

"Sugeram tuturor reprezentantilor clasei politice sa nu se prezinte in fata oamenilor scolii, cu prilejul deschiderii anului scolar, pentru a le vinde din nou iluzii prin luarile de cuvant. In locul cuvantarilor sterile, politicienii pot sa foloseasca constructiv acest timp liber, ca sa analizeze cu responsabilitate legile pentru care Guvernul isi angajeaza raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului si sa gaseasca solutii care sa evite, atat degradarea iremediabila a statutului social al cadrului didactic, cat si prabusirea sistemului national de invatamant", cer cele trei federatii din invatamantul preuniversitar Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Educatiei Nationale (FEN) si Federatia "Spiru Haret".

Acest anunt premerge deciziei cadrelor didactice membre de sindicat, care vor stabili pana maine daca vor accepta propunerea federatiilor. "Noi am facut un apel angajatilor din invatamant, iar maine ne vom reuni si vom afla clar ce s-a stabilit", a precizat secretarul general FEN, Constantin Ciosu, relateaza NewsIn.

Printre motivele nemultumirii profesorilor se numara faptul ca, in proiectul Legii cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, invatamantul este situat la periferia grilei de salarizare, iar aplicarea Legii va avea drept efecte, diminuarea veniturilor de natura salariala ale personalului din sistem, crearea de inechitati prin pierderea unor drepturi castigate ale salariatilor din educatie, inghetarea salariilor pe perioada nedeterminata, indiferent de rata inflatiei si concedieri masive in sectorul bugetar.

Totodata, sustin sindicalistii, Guvernul Romaniei refuza aplicarea Legii nr. 221/2008 de majorare a salariilor personalului didactic.

sursa:www.9am.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 16:28 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov