Un bancomat din Germania si-a intrebat clientii daca sunt din Romania

Un bancomat apartinand Volksbank, situat intr-un oras de la granita Germaniei cu Elvetia, a intrebat fiecare client, timp de cateva zile daca locuieste in Romania, scrie cotidianul Sudkurier.

Automatul "s-a comportat ciudat in ultimele doua zile si a avut o defectiune de-a dreptul penibila", scriu jurnalistii de la Südkurier, care s-au deplasat la fata locului pentru a verifica daca, intr-adevar, masinaria punea o asemenea intrebare indiscreta.

Drept dovada, ei ofera si o fotografie in acest sens, cu ecranul bancomatului, clientul putand sa aleaga raspunsul "Da" sau "Nu" la intrebarea "Locuiti in Romania?". Filiala Volksbank a informat ca luni dupa-masa, de la ora 16.15, automatul a fost scos din functiune si ca a fost dus la verificari, informeaza NewsIn.

Directorul filialei Roger Winter a respins ideea ca institutia pe care o conduce ar fi introdus in mod voit aceasta intrebare in sistemul de functionare al automatului.

Potrivit lui Winter, banca nu are niciun interes legat de nationalitatea celor care folosesc bancomantul. "Orice forma de nationalism ne este straina", a asigurat directorul Volksbank.

Directorul filialei nu exclude ca intrebarea sa fi aparut ca urmare a unei interventii a unui angajat al firmei care intretine si opereaza automatele Volksbank.

Mai exact, se pare ca o alta banca ar fi dorit sa instaleze acest sistem pentru a afla, din obiective statistice, cati clienti romani are. Angajatul firmei de intretinere ar fi confundat bancomatele. "Asadar, se pare ca la mijloc este o confuzie pentru care imi cer scuze", a spus Winter.

Sudkurier remarca faptul ca "indiscretia" bancomatului intervine in contextul in care jignirile la adresa romanilor "au starnit valuri puternice in presa".

Premierul landului Rhenania de Nord-Westfalia, Jürgen Rüttgers (CDU), a declansat indignare dupa ce a afirmat in repetate randuri ca lucratorii romani sunt lenesi si incompetenti.

sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 13:58 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov