Boc: Prima Casa respecta normele Uniunii Europene - ultimele stiri -














- ultimele stiri -
Guvernul a utilizat, pentru programul "Prima Casa", sistemul garantiilor de stat, asa cum sunt acestea prevazute in Legea bugetului de stat, incadrandu-se in normele impuse de UE, a declarat Emil Boc, premierul Romaniei, referindu-se la verificarile CE cu privire la programul guvernamental.
Comisia Europeana (CE) a contactat autoritatile romane in legatura cu programul de finantare Prima Casa pentru a verifica daca ajutorul de stat respecta regulile UE privind concurenta, a declarat purtatorul de cuvant al CE, Jonathan Todd.

"Comisia este in contact cu autoritatile romane, solicitand mai multe informatii", a spus purtatorul de cuvant al comisarului european pentru concurenta, citat de NewsIn.

Daca programul nu este in conformitate cu regulile UE privind concurenta si ajutoarele de stat, Comisia poate demara procedura deinfringement si poate trimite cazul la Curtea Europeana de Justitie, care poate impune sanctiuni financiare Romaniei.
Premierul Emil Boc si ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, au participat ieri la semnarea primului contract de creditare prin programul Prima Casa, la sediul BRD.

Creditul acordat de BRD prin Programul Prima Casa este de 51.500 euro, la o dobanda anuala efectiva (DAE) de 5,6%, pe o perioada de 30 de ani, rata lunara actuala fiind de 300 euro.

Tinerii care au luat imprumutul il folosesc pentru achitarea unui apartament de 2 camere, construit in 1986, care se afla in cartierul bucurestean Colentina. Ei au dat un avans de 3.000 euro proprietarilor apartamentului pe care il cumpara, astfel ca valoarea apartamentului din Colentina pe care il cumpara este de 54.500 euro.

Pana la termenul impus de Guvern, 20 de banci au depus oferte pentru a participa la programul Prima Casa: BCR, BRD-SocGen, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Alpha Bank, Volksbank, Banca Transilvania, Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, Bank Leumi, ATEbank, Intesa Sanpaolo Bank, Credit Europe Bank, OTP Bank, Unicredit Tiriac Bank, ING Bank, Emporiki, Millennium Bank si Garanti Bank.

Valoarea totala a creditelor pe care cele 20 de banci sunt dispuse sa le acorde este de 1,457 miliarde de euro, peste plafonul impus de Guvern, de 1 miliard euro.

sursa:www.wall-street.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 13:07 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov