Finantele vor aplica mecanismul de compensare a TVAMinisterul Finantelor va pune in functiune, in luna iulie, mecanismul de compensare a TVA, fiind vorba despre o suma de 980 de milioane RON, circa 233 de milioane de euro, potrivit declaratiilor facute, luni, de vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, dupa sedinta coalitiei PDL-PSD de la Guvern.
El a spus ca, pentru inceput, calculele arata ca circa 80%, adica peste 700 de milioane de lei, vor fi rambursari directe, iar diferenta va fi reprezentata de compensari, transmite Mediafax.

"Acest mecanism se doreste un mecanism echidistant, transparent, la o anumita data din luna, si asta aceasta va da o stabilitate, o siguranta si o revigorare, spunem noi, agentilor economici care asteapta ca acest mecanism sa fie pus in functiune", a precizat democrat-liberalul.

Intrebat care este numarul agentilor economici care vor beneficia de acest mecanism de compensare a TVA, Flutur nu putut sa dea un raspuns.

Vicepresedintele PDL a mentionat ca la sedinta de luni a coalitiei nu au participat nici premierul Emil Boc, aflat in Turcia pentru semnarea acordului privind proiectul Nabucco, si nici presedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoana.

Ministerul Finantelor Publice va anunta lunar sumele care trebuie sa fie rambursate din TVA, iar pentru luna iulie a fixat o valoare a returnarilor de 1,07 miliarde lei, dintre care 728 milioane lei in numerar, declara, saptamana trecuta, ministrul de resort,Ghoerge Pogea. El mentiona ca, pentru iulie, 340 milioane lei din suma totala pentrurambursarile de TVA vor fi compensatii.

Flutur: Coalitia cere Finantelor solutii pentru datoriile comunitatilor locale in urma inundatiilor

"Am discutat si pe alte probleme, o problema legata de inundatii, datoriile care sunt. Sunt multe comunitati locale care au datorii in urma distrugerilor care au fost la inundatii in perioada trecuta, dar si grabirea programului operational sectorial pe Mediu, pentru ca are in vedere acest program, alocarea de resurse pentru a preveni alte inundatii in Romania", a declarat Flutur dupa sedinta de luni, de la Guvern, a coalitiei.

El a afirmat ca s-a cerut mai exact gasirea unor solutii pentru achitarea datoriilor comunitatilor locale care au de platit inca bani pentru lucrarile pe care le-au executat.

"Ministerul Mediului are inca de refacut unele diguri, lucrari care trebuie grabite si datorii ale unor comunitati locale care au de platit inca bani pentru lucrarile pe care le-au executat. Deci s-a cerut Ministerului de Finante gasirea unor solutii pentru achitarea acestor datorii", a declarat Gheorghe Flutur.

sursa:www.bloombiz.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 16:15 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov