Basescu le cere magistratilor sa-si reia activitatea si sa intre in legalitate

Presedintele Traian Basescu le-a cerut magistratilor, la sedinta CSM, sa reia judecarea proceselor si sa intre in legalitate.

"Vreau sa stiti interpretarea mea, daca are vreo valoare pentru dvs: Faptul ca nu functioneaza instantele, nu se judeca este impotriva legii. Unii dintre dvs nici n-aveti curaj sa spuneti cuvantul greva, dar asta este in termeni reali. Justitia trebuie sa intre imediat in legalitate. Este o solicitare pe care v-o adresez: intrarea in legalitate a justitiei", a declarat seful statului, adaugand ca "cei pagubiti nu sunt politicienii, ci justitiabilii".

"Mi-e greu s-o numesc greva pentru ca in lege va este interzis sa faceti greva", a mai spus apoi presedintele, aratand ca este important sa se dea azi "un semnal de la CSM".

Presedintele a intrat apoi intr-un dialog cu Mona Pivniceru, presedintele AMR. Aceasta l-a acuzat ca a venit cu opinia deja formata.

"Deja ati calificat actiunea noastra ilegala", i-a spus Pivniceru. Basescu i-a replicat ca ii cunoaste parerile si a sustinut ca este important ca magistratii sa-si reia activitatea.

Anterior intrarii in sedinta, Basescu a discutat cateva minute cu Virgil Andries, presedintele CSM.

Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, Mona Pivniceru a declarat ca presedintele a intervenit in actul de justitie cand si-a permis sa "smotoceasca” procurorul general cu privire la solutionarea dosarului Revolutiei.

Pivniceru a spus ca si acesta este unul din motivele pentru care protestele vor continua, din cauza imixtiunii politicului in justitie.

sursa:www.9am.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 16:23 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov