Ford a prezentat primul Transit Connect produs la Craiova

Ford, unul din cei mai importanti constructori americani de autovehicule la nivel mondial, a inaugurat linia de asamblare de la Craiova, prezentand prima masina produsa pe piata locala, modelul Transit Connect.

Update: Reprezentantii Ford au precizat ca fabrica de autohevicule de la Craiova va avea 7.000 de angajati atunci cand va functiona la capacitate maxima. In prezent, circa 4.000 de oameni lucreaza in cadrul unitatii locale de productie a constructorului american de masini.

De asemenea, in 2009 vor fi produse 1.000 - 2.000 de autohevicule la Craiova, urmand ca din primul trimestru al anului viitor, Transit Connect sa se realizeze integral in RomaniaJohn Fleming, presedintele Ford Europa, a declarat ca primul lot de autohevicule produs la Craiova va fi destinat dealerilor din tara, insa, pe termen mediu, masinile vor fi exportate in statele din Europa Centrala si de Est.

El a adaugat ca, in viitorul apropiat, fabrica de la Craiova va produce o masina de clasa mica. „Nu va fi vorba de Ford Fiesta sau de Ford Ka”, a spus Fleming.

Autovehiculele Transit Connect sunt aduse la Craiova de la o fabrica Ford din Turcia, sub forma de colectii CKD, fiind asamblate pe piata locala.

Fleming a mai spus ca investitiile in fabrica de la Craiova vor continua, suma alocata urmand sa fie 775 de milioane de euro.

"Astazi se marcheaza o noua etapa in istoria fabricii de la Craiova. Acest eveniment demonstreaza clar ca avem intentia sa ne tinem promisunile pe care nu le-am luat. Aceasta unitate este comparabila cu orice alta unitate de farbicatie din lume", a adaugat el.

In data de 10 martie 2009, plenul Camerei Deputatilor a aprobat OUG prin care se acorda un ajutor de stat pentru uzina americana Ford, in valoare de 143 de milioane euro, in perioada 2008-2012, ce are ca obiectiv dezvoltarea regionala.

Contractul de privatizare a Automobile Craiova a fost semnat la 12 septembrie 2007, la Salonul International Auto de la Frankfurt, Ford preluand oficial un pachet de 72,4% din actiunile fabricii romanesti la 21 martie 2008. Pentru pachetul de 72,4% de actiuni, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit 57 milioane euro.

La preluarea fabricii de la Craiova, Ford s-a angajat sa mareasca numarul de angajati. In prezent, uzina are un numar de aproximativ 4.000 de angajati, iar in viitor se estimeaza ca numarul acestora va creste cu circa 2.000-3.000.

sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 17:53 by Dl. Calin and filed under , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov