PSD vrea eliminarea impozitului minim de la 1 septembrie- stiri politice -

PSD a cerut luni PDL, prin purtatorul de cuvant Bogdan Niculescu Duvaz, sa stabileasca impreuna o data pentru eliminarea impozitului forfetar, dar si pentru reducerea cu 30% a facturii la energie, relateaza NewsIn.

Niculescu Duvaz a sustinut ca, din moment ce exista voci, inclusiv de la PDL, care au criticat acest impozit, este momentul ca in coalitie sa se stabileasca o data pentru eliminarea acestuia.

"A fost o discutie, dorim sa cerem colegilor din coalitie in cursul acestei saptamani, sa stabilim o data clara privind eliminarea impozitului minim pe economie.

Inteleg ca exista voci, si public s-au facut auzite, inclusiv din cadrul partenerilor de coalitie, ma refer la declaratiile dlui Videanu privind acest impozit minim ca fiind, sa nu-l calific eu, drept nepotrivit si in orice caz inoportun in momentul in care ne aflam.

Daca toata lumea, majoritatea am ajuns la concluzia asta, atunci trebuie sa spunem de la ce data, noi am propus 1 septembrie, ca acest impozit sa nu mai functioneze", a anuntat el.

"Trebuie sa ne asumam aceasta decizie, discutia trebuie facuta si clarificata in mod public. Stabilirea unui termen clar e un lucru de dorit. (...)

Transmitem semnalul ca acest impozit neproductiv nu poate fi lasat, doar criticat in termeni asa vagi fara sa stabilim si un termen pana cand functioneaza.

Toata lumea il critica, dar e in vigoare", a mai sustinut deputatul.

Totodata, PSD a cerut partenerilor de guvernare sa se stabileasca si momentul cand se va reduce pretul la energie electrica si gaze, fiind vorba de o reducere posibila, potrivit social-democratilor, de 30%.

Ministrul economiei, Adrian Videanu a declarat marti la forumul economic Italia-Romania ca impozitul forfetar a fost o eroare a Guvernului.

"Si Guvernul face erori. Din punctul meu de vedere, o asemenea eroare a fost impozitul forfetar. Sunt adeptul unei politici fiscale care sa nu aiba primul rol de colectare a banilor la bugetul statului, ci stimularea economiei", a spus Videanu.

Presedintele PSD, Mircea Geoana a declarat, saptamana trecuta, ca social-democratii propun eliminarea impozitului forfetar incepand cu 1 septembrie, recunoscand insa ca masura nu poate fi abrogata pana nu se gasesc alte surse de finantare.

La randul sau, ministrul pentru IMM-uri si mediul de afaceri, Constantin Nita, a sustinut ca acest impozit a fost o greseala care poate fi corectata.

"Dar ce, in viata economica nu poti sa gresesti? Sunt masuri in economie care vezi dupa o anumita perioada de timp ca n-au fost bune. Si trebuie sa ai curajul sa spui: . Care este problema? Important e ca Ministerul de Finante sa gaseasca alta formula", a mai aratat el.

sursa:www.bloombiz.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 16:44 by Dl. Calin and filed under , , | 1 Comments »

1 comentarii:

George spunea... @ 13 iulie 2009, 17:49

Nu sunt fan PSD dar daca reusesc sa scoata impozitul forfetar jur ca pe ei o sa ii votez pana la reintroducerea impozitului.......

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov